Известие

Collapse
No announcement yet.

Придърпване в ниските обороти...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега, в запушена дюза не може ли да е проблема?
    Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
    Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Първоначално публикувано от aRm Покажи съобщение
      [/COLOR]Между другото на празен ход на бензин работи ужасно неравномерно и прекъсва ..... на газ на празен ход е доста стабилна и почти не трепва ?????
      Това е 100% зацапани бензинови инжектори.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

И аз подозирам инжекторите.... Ето какво прави колата при всеки студен старт сутринта или когато не е работила поне 5-6 часа. Всеки път го прави, даже преди няколко дни падна на 500 оборота.
        https://www.youtube.com/watch?v=XwhRS9PzxXM
        Как мислите.... ? Ако ги водя на чичо доктор на ултра звук ?
        Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Друго да вметна и дали е нормално .... ? При студен мотор налягането на маслото е 4 бара но като загрее и пада на 0..... а при подаване на газ достига 2 на загрял мотор.... Има някакъв жмел май в цялата работа ? Преди ми се струваше, че дори на загрял държеше около 0.5-1 бара и май при подаване на газ стигаше 4....

Comment

Друго да вметна и дали е нормално .... ? При студен мотор налягането на маслото е 4 бара но като загрее и пада на 0..... а при подаване на газ достига 2 на загрял мотор.... Има някакъв жмел май в цялата работа ? Преди ми се струваше, че дори на загрял държеше около 0.5-1 бара и май при подаване на газ стигаше 4....
            С какъв датчик е!? Оригинален/ладов?!
            Оригиналния е нещо ужасно калпаво! Аз по спомени съм сменил 2-3 като всеки караше по няколко месеца и... 0-ла!
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Тия дни ще ходя сериозно да тествам от друга кола и инжектори и датчици и ще пиша тук какво е станало.... Дано успея да го хвана какво е и евентуално да помогна на друг колега в нужда с подобен проблем Мерси на всички за предположенията засега....

Comment

Ако на загрял мотор наистина падне налягането на 0, ще ти светне лампата. Така че мисля, че по - скоро датчика или се предал или окъсява някъде.
                При мен стария датчик още при подаване на контакт и отиваше почти на 1 бар...
                sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
                  Ако на загрял мотор наистина падне налягането на 0, ще ти светне лампата. Така че мисля, че по - скоро датчика или се предал или окъсява някъде.
                  При мен стария датчик още при подаване на контакт и отиваше почти на 1 бар...
                  Ако се замаси кабела на датчика някъде, стрелката вътре в купето удря максимума.
                  Датчика за минимално налягане отчита някъде в диапазона 0.4 атмосфери. (това му е граничната стоиност)
                  Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 16:08.

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                    Ако се замаси кабела на датчика някъде, стрелката вътре в купето удря максимума.
                    Датчика за минимално налягане отчита някъде в диапазона 0.4 атмосфери. (това му е граничната стоиност)
                    Е моя само на контакт си "вдигаше" на 1 бар, и после респективно си показваше с около 1 бар нагоре във всички режими.
                    А това, че датчика за минимално налягане отчита някъде в диапазона 0.4 атмосфери и аз го бях срещал някъде.
                    Аз имах предвид колегата да не се предоверява много на датчика, защото ако наистина налягането е 0 (не по датчик), първо лампата ще грейне, а и най - вероятно щеше вече да е родила.
                    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

А я карам с тънко масло.... 5w50 мотул и за 10 000 км съм долял около литър (предвид, че олива от капачката доста) Или няма значение разхода на масло с налягането ? Абе ще я мъчим тия дни и ще драсна доста по въпроса за инфо

Comment

Перфектен си е оригиналният датчик, само да работи. Показва сравнително точно.

Купете си EPS да видите. 7-8 бара за нищо ги няма!

Показва винаги 2-3 бара над реалното налягане, дразни супер много. А струва над 60лв.

Карам с оригинален датчик от 1994г.

Никога повече няма да си купя нов от магазина.
                        1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                          Перфектен си е оригиналният датчик, само да работи. Показва сравнително точно.

Купете си EPS да видите. 7-8 бара за нищо ги няма!

Показва винаги 2-3 бара над реалното налягане, дразни супер много. А струва над 60лв.

Карам с оригинален датчик от 1994г.

Никога повече няма да си купя нов от магазина.
                          Сменил съм 3 (може и повече) оригинални.... Нестава, скапват се. Сложих ладов но си направих редуктор за захващането му и се бях заиграл с леко донастроиване на показанията. Без да е на контакт стрелката е ясно къде, но като дам на контакт отива точно на 0-лата. След това като запаля на студен мотор е около 4-5, като загрее е 2... Мисля че и реално е там някъде...

Comment

И аз съм с Ладов датчик - така беше в началото, сега като загрее колата налягането по стрелка пада на 0 (дори на ново масло), и мисля че е време за следваща смяна на датчика.
                            Иначе като нов стрелката подскачаше при всяко подаване на газ - дори на място... голям кеф беше
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Вчера сложих директно цяла рейка с инжектори и като че ли се изчисти леко работата на празен ход. Сложох и друг TPS и друго ECU. Проблемът със студения старт и спад на оборотите от клипчето горе си остава, даже се влошава Изникна и нов проблем.... При 70-80 км/ч като реша да подам газ и колата заглъхва рязко и забива муцуната... Прави го на определен период.... Педала на газта е до долу а колата умира тотално Странни работи се случват, продължавам да диря проблемите. Видях че са напукани маркучите на входящия колектор и мисля и тях да сменя.... Та друго не остава.... Регулатор на налягането освен да сменя и да пробвам. Дотук единственото подобрение е работата на място на празен ход и това, че колата като е на 1ва предавка на равно без газ си бута сама без да клати...

Comment

Симптомите са характерни, когато има пробиви в кабелите за високо напрежение, провери си пак кабелите.
                                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Working...
                                X